top of page
  • Foto van schrijverFietsvakanties Ventoux

De mooiste fietsroutes

Het land van de Tour de France, alsook de mythische berg “Mont Ventoux” is voor vele fietsers één van hun doelen in het leven. Of je nu met een racefiets, gravel, MTB klimt je kan met elke soort fiets in de Vaucluse een kant op.

Er zijn zo een 20 offroad routes rond de Ventoux, samen goed voor 500 kilometer aan gravelplezier.


Wij zetten er hieronder enkele voor jullie in kaart.


1. Le Mont Ventoux


Deze reus van de Provence is met zijn 1910m wellicht één van de bekendste berg van Frankrijk. Zijn aantrekkingskracht is enorm groot, waardoor hij voor menig fietsliefhebber jaarlijks op het programma staat. Of je deze reus nu te voet, met de fiets, moto of de wagen beklimt. Je wordt telkens beloond met een fenomenaal uitzicht. Er zijn ongeveer 1600 hoogtemeters over 22 km. Startplaatsen zijn Bedoin, Malaucène en Sault. Sault is de langste maar minst zware beklimming.

De Mont Ventoux beklimmen met MTB is vanaf Bédoin 19,8 km lang, met verschillende routes, forestières genoemd. Veel gravel en keien die het zeker niet gemakkelijker maken. De bewegwijzering is niet altijd volledig. Hierdoor is een gps noodzakelijk.

Of je kan jouw grenzen verleggen in het Bike Park van Chalet Reynard, waar drie parcours van verschillende niveaus op u liggen te wachten.2. Les dentelles de Montmirail


Het bergmassief van Dentelles de Montmirail reikt een hoogte van 700m gelegen tussen de Rhônevallei en de Mont Ventoux. Fietsers kunnen hun hartje ophalen in deze unieke omgeving. De gravelroute heeft Les Dentelles/50 km/1150 hoogtemeters.

Majestueuze toppen en fantastische uitzichten met zijn alom gekende wijngaarden met namen zoals Gigondas, Beaumes de Venise, Vacqueyras en Rasteau zijn namen die je zeker in de oren klinken.3. Gorges de La Nesque


De Gorges de la Nesque is een 400 m diepe kloof ten zuiden van Carpentras in de schaduw van de Mont Ventoux. De rivier de Nesque, die droog staat in de zomer, slingert zich over een lengte van 17 km van Monieux tot Villes-sur-Auzon. Het landschap is adembenemend mooi. Door het weinige verkeer en lichte hellingen is deze voor iedereen weggelegd. De Gorges de la Nesque vormt een goede opwarmer voor de klim van de Mont Ventoux4. Luberon


De Luberon is een prachtig natuurgebied van de Provence en omvat 3 bergketens. De Grand Luberon, de Luberon Oriental en de Petit Luberon. Deze laatste is het minst beboste deel van de Luberon en bestaat voornamelijk uit lavendelvelden en wijngaarden. Hier vind je ook veel kleinere dorpen zoals Apt en Cucuron. Een populaire route is de "Tour du Luberon", een 135 km lange ronde route door de heuvels van de Luberon met prachtige uitzichten op de bergen en dorpen. Een andere aanbevolen route is de "Route des Coteaux", een 50 km lange route langs de wijngaarden en dorpen in het noorden van de Luberon. Beide routes bieden veel variatie in landschap en culturele bezienswaardigheden. Er zijn ook veel kortere routes beschikbaar voor degenen die niet zo'n lange afstand willen fietsen. Als je de omgeving van de Luberon op de fiets wilt verkennen, zijn er vele mogelijkheden voor een prachtige fietstocht.


De “Route de l’ocre” in de Luberon is een populaire route (71 km/1460 hoogtemeters) en loopt tussen de oker landschappen, olijfbomen, wijngaarden en traditionele Provençaalse dorpen. Er zijn meerdere onverharde mountainbikeroutes over een afstand van 150 km en geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren fietsers. Bergdorpjes zoals Bonnieux, Lacoste en Gordes zijn zeker aanraders voor een tussenstop. De routes zijn er goed bewegwijzerd en niet te druk.De Mont Ventoux mag dan de favoriet zijn van sportliefhebbers met zijn grote aanbod aan fiets- en mountainbikeroutes, maar de idyllische landschappen van Isle-sur-la-Sorgue en de Rhônevallei met wijn- en boomgaarden zijn dan weer de ideale fietsroute voor het hele gezin.


De fietslocaties die Fietsvakanties Ventoux voor jou heeft uitgekozen, zijn centraal gelegen. De villa's die we aanbieden variëren van 4 tot 16 personen.

Wens je fietsvervoer of een vlaamse fietsbegeleider om jou door deze parcours te loodsen dan kan dit natuurlijk ook! Met meer dan 300 uren zon per jaar, fiets je ook in het voorjaar met aangename temperaturen.


470 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page